БСП започва внасянето на няколко законопроекта, предвиждащи 5% ДДС за определени хранителни

...
БСП започва внасянето на няколко законопроекта, предвиждащи 5% ДДС за определени хранителни
Коментари Харесай

След Пеевски и БСП предлага 5% ДДС за хляба

БСП стартира внасянето на няколко законопроекта, предвиждащи 5% Данък добавена стойност за избрани хранителни артикули, данъчни облекчения за млади фамилии с деца, преизчисляване на всички пенсии и нарастване на обществени помощи за енергийно бедните. 

Това стана ясно на брифинг на партията в Народното събрание. На него лидерът на социалистите Корнелия Нинова разгласи, че след завръщането си в парламента предходната седмица, Българска социалистическа партия стартира работа в предпочитаните си области, неравенството и демографската рецесия. 

" Внасяме за следващ път предложение за понижаване на Данък добавена стойност на мляко, месо, брашно и артикули от брашно на 5%. Данъчни облекчения за млади фамилии с деца, които са работили последните години, внасяли са си осигуровките - с предложенията, които вършим, в тях ще остане допълнително приход от 600 лева годишно. Отново внасяме преизчисляване на всички пенсии и увеличение на обществените помощи за енергийно бедните поради предстоящото нарастване от 1 юли още веднъж на ток, парно и топла вода ", съобщи Нинова.

Партията не внася тези оферти за първи път. Миналата седмица пък при изненадващата си поява в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски също разгласи, че от партията внасят оферти за свалянето на Данък добавена стойност на хляба до 5%, свалянето на Данък добавена стойност на медикаментите и безвъзмездни детски градини. От Българска социалистическа партия обявиха, че в случай че тези законопроекти бъдат импортирани, от лявата партия биха ги подкрепили.

Нинова още разяснява, че все още има бюджетен остатък в размер на към 2 милиарда и 600 млн. лева, които са направени от всички българи жители и е редно да стигнат назад до тях " най-много посредством политика по приходите ".

Според Нинова тя не може да бъде упрекната в популизъм, защото редица водачи от европейското политическо семейство на ГЕРБ - ЕНП, ползват сходни политики у дома. Тя прикани премиера Борисов да вземе образец от техните практики, в случай че " не има вяра на българските социалисти ".

Нинова даде образец с диференцираното Данък добавена стойност на храни, книги и медицински услуги в Германия, безплатните детски градини в избрани провинции в страната, както и безплатното висше обучение в редица скандинавски страни. 

" Това е европейска процедура на политици, които са загрижени за най-важното - виталния стандарт на своите сънародници ", съобщи тя.

Нинова още разгласи, че законопроектите ще са подготвени до края на седмицата и прикани всички партии за рационална полемика.

" Нека оставим вицовете и лакърдиите на премиера, само че дано ние, като рационални хора, да седнем и с същински причини да намерим решението на тези проблеми ", приключи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР